• Forsiden
 • Add meg
 • Andre utvekslingsstudenter
 • 1

  Svar på spøsmål

  Hei alle sammen!

  Mitt eventyr over, og jeg er kommet hjem til gode gamle Norge for en stund siden. Det er fortsatt utrolig rart å være hjemme igjen, og hele utvekslingsåret føles ut som en drøm. Jeg savner USA veldig mye, og det gjør meg veldig trist hver gang jeg tenker på at jeg ikke er i USA, og at jeg aldri kommer til å bli den samme personen jeg var når jeg var der... Å ta farvell med vertsfamilien og alle vennene mine var noe av det værste jeg har opplevd, men en ting er sikkert; Jeg SKAL tilbake. 

  Hva spiser du?

  Maten i USA synes jeg er skikkelig ekkel og det siste halvåret var jeg drittlei alt av mat der, fordi alt er dynket i fett. Jeg spiste frokostblanding til frokost, og hadde alltid med meg min egen lunsj med en sandwich og litt frukt, og til middag spiste jeg det vertsfamilien lagde. 

  Er det muligheter for å trene?

  Ja, så absolutt. På skolen jeg var på, og de fleste skoler i USA har mange forskjellige sporter du kan være med for å holde deg i aktivitet og for å skaffe venner, og jeg hadde også medlemskap på et treningsstudio som jeg dro på. 

  Hvordan er skole livet?

  Helt ubeskrivelig fantastisk. Jeg elsket å være en del av Amerikansk high school. Jeg elsker prinsippet med skolesport og klubber som elevene kan være en del i, og det er mye lettere å engasjere seg og være en del av noe. Skole er ikke bare skole i USA, skole er schoolspirit, amerikanske fotballkamper, aktivitetskvelder, pep rally's, konkuranser, baseballkamper, basketballkamper, og alt mulig. Er det noe Norge skulle lært av USA så er det high school. 

  Hvilken fag tar du? 

  Jeg hadde i grunn ganske lette fag og fikk gode karakterer i alle fagene mine. Jeg hadde Precalculus, biology, American History, Foods (1 semester), Weight Lifting (2 semester), study hall, chemistry og engelsk. I Norge har jeg realfag. Du kan lese mer om skolen og timeplanen min HER. 

  Hvordan er det å komme fra Norge å snakke norsk å plutselig ha alt på engelsk?

  For min del gikk det veldig greit, og jeg sleit ikke noe særlig med å tilpasse meg språket. Eneste som var, var at det var litt vanskelig og slitsomt i begynnelsen å følge med i timene men det gikk seg veldig fort til og jeg ble vandt til det. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å tenke og drømme på engelsk. 

  Kommer du til å reise tilbake dit senere?

  Jeg kommer deffinitivt til å dra tilbake ja. 

  Skal du ta eksamen?

  Vi har ikke akkurat eksamen, men mere finals, som vil si vi har to dager der vi tar en 2 timers prøve i alle fag over alt vi har lært. 

  Hvilken forskjellige aktiviteter kan du ta på skolen din?

  Høstaktiviteter: cross country, volleyball, softball, american football, boys tennis, girls golf
  Vinteraktiviteter: swim&dive, basketball, wrestling
  Våraktiviteter: track&field, soccer, baseball, girls tennis, boys golf
  Ellers har vi choir, band, dance team, cheerteam, og masse forskjellige klubber. Jeg tror jeg fikk med meg det meste.   Hvordan er vertsfamilien din? Har du mange vertssøsken?

  Jeg har vært utrolig heldig med vertsfamilien min, og vi har passet veldig godt sammen. Vertsfamilien min besto av vmor, vfar, vbror og vsøs på 15 og en eldre vertsbror som ikke bodde hjemme. 

  Hei. Jeg skal på utveksling etter sommerferien, og jeg lurte egentlig på om det er vanskelig å få seg venner på skolen? Tok de deg godt imor første skoledag, eller gikk du mye alene? 

  Jeg hadde ikke noe problem med å skaffe meg venner. Jeg ble tatt veldig godt imot og det var alltid noen som kom bort til meg og pratet til meg og spurte masse spørsmål haha. Jeg tror ikke du kommer til å slite heller, fordi de fleste Amerikanere er veldig imøtekommende og det er lett og holde en samtale med dem. Det er bare å være utadvent og gå ut av komfortsonen og ta initiavtiv til å prate med folk så går det bare fint :-) 

  Når var det du hadde det tøffest på utveksling og hvordan håndterte du det?

  Når jeg tenker over det så hadde jeg det egentlig aldri tøft, og hadde det veldig bra hele tiden. De gangene jeg slet litt var da jeg hadde hjemlengsel og da pratet jeg bare med vertsmor om det så gikk det over og hun fikk meg alltid til å føle meg bedre. 

  Var du på møte med skolen eller noe sånt før du starta?

  Jeg fikk ikke tid til det siden jeg kom til Nebraska dagen før skolen min startet, men jeg og vertsmor dro til skolen tidlige første skoledag for å fikse timeplanen min. 

  Hei! Jeg lurer på hvordan du pakker? Tok du med en koffert ned og kjøpte en til der nede, eller sendte du noe hjem? Jeg lurer på hva som er lurest. 

  Da jeg kom hadde jeg med meg en stor koffert, og før jeg dro kjøpte jeg 1 til + mamma og pappa tok med en tom koffert. Jeg sendte også en pakke hjem med uteklær. 

  Hvordan er folkene der borte sammenlignet med her hjemme?

  Åh, de er så fantastiske og snille. Jeg elsker Amerikanere. De er så imøtekommende, hyggelige og tar folk veldig godt imot.  Hva kaller du vertsforeldrene dine? Navnene eller sånn mom and dad?

  Jeg kalte dem for navnene.

  Om du kunne stillt tiden tilbake, hadde du reist igjen?

  JA!! Jeg hadde ikke tenkt 1 sekund engang. Ville gjort alt for å oppleve dette året på nytt. 

  Hva kommer du til å savne mest?

  Jeg savner alle vennene mine, men jeg savner også personen jeg var der borte, og jeg savner hvor glad jeg var og hvor lite bekymringer jeg hadde. 

  Er det virkelig så mye junkfood som alle vil ha det til?

  Ja det er det. Det er fastfood resturanger over alt, og mye junk i butikkene. 

  Hvis du kunne endret noe med året ditt, hva ville det vært?

  Hmm.. Jeg hadde et ganske bra år så ville ikke endret noe, hvertfall ikke som jeg kommer på nå.   Har dere mye muntlig framlegg på skolen?

  Vi hadde ikke så mange nei, men når vi hadde det så ble jeg alltid sykt nervøs og fikk skikkelig stygg engelsk haha. 

  Hvor lang tid tok det før du følte deg hjemme hos vertsfamilien?

  1-2 måneder kanskje. 

  Hadde du mye hjemmelengslel (og hvordan håndterte du det?)

  Nei jeg hadde ikke så mye hjemlengsel, men når jeg hadde det prøvde jeg å finne på noe med venner, og jeg snakket som regel med vertsmor om det. 

  Hei, lurte på om du kan lage et innlegg med tips til det sosiale når man skal på utveksling. Hvordan få seg venner og takle en helt ny verden med bare nye mennesker?:)

  Det er ikke så mye å skrive om det, men det er viktig å være seg selv! Ta initiativ til å prate med nye mennesker, spør om spørsmål du allerede vet svaret på for å starte en samtale, og spør folk om dem vil finne på noe med deg. Ikke vær sjenert. 

  Er det vanskelig på skolen der?

  Nei jeg synes ikke det var vanskelig. 

  Hva er det beste med å dra på utveksling?

  Åh, det er så mye det. Men det beste må være det å få sjangsen til å oppleve et helt annet land, kultur, og få nye venner og alle du møter. 

  Hvordan var snittet ditt før du dro?

  Jeg hadde 4,9.

  Hva pakket du før du dro og hvor mye?

  Jeg pakket veldig lite, og skulle ønske jeg tok med litt mer klær. Jeg pakket kun det som var nødvendig for å spare plass og vekt i kofferten.

  Hvordan var det å møte vertsfamilien din og hvordan ble det etterhvert?

  Det var veldig nervepirrende!! Jeg husker jeg var såå nervøs at jeg skalv. Vi kom veldig godt overens så det gikk bra.

  Hvordan var det første skoledag? Møtte du opp i et klasserom, gymsal eller følget rektor deg til klasserommet? Eller hvordan presenterte du deg som utvekslings student?

  Jeg møtte med rådgiveren min i hans kontor så viste han meg til første klasserommet mitt og ga meg et kart haha. Han sendte mail til alle lærerne og sa jeg var utvekslings student så det var som regel lærerne som presenterte meg for klassen. 

  Hvordan ble du medlem i et fotballag? Var det gjennom skole eller måtte du melde deg på hjemme? Eller hvordan fungerer det?

  Jeg var med på skolelaget, og ble med gjennom skolen. Det var masse "annonser" i gangene om et obligatorisk møte for de som var interesserte i å være med på den sporten og da skrev vi opp navnene våre osv. Med mindre du vil være med på klubb lag, da er det annaledes siden det ikke har noe med skolen å gjøre.  

  Hvordan gjorde du det med mobil og mobilabonement?

  Jeg gikk til AT&T og forklarte situasjonen med at jeg var utvekslingsstudent fra Norge, også fikk jeg et abonement med så mye teksting, ringeminutter og 1500 GB data for $45 i måneden, så det var veldig greit. Jeg fylte på selv hver måned og når jeg dro hjem til Norge bare byttet jeg sim kort til mitt norske og stoppet å fylle på det amerikanske.   Håper dere fikk svar på alt dere lurte på. Jeg har hatt et fantastisk fint år, og lært så utrolig mye og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å bli utvekslingsstudent. Misunnelig på alle de som drar, og allerede har dratt nå i år, for hadde jeg fått muligheten hadde jeg dratt igjen. 

  -Frida Cecilie

   

  Én kommentar

  Anette 05.08.2015 kl.22:26

  så gode svar!

  Ha en riktig fin kveld <3

  Skriv en ny kommentar

  Frida Cecilie Spigseth

  Hei! Mitt navn er Frida Cecilie Spigseth og jeg er ei jente på 18 år fra Nordland. Skoleåret 14/15 er jeg være utvekslingsstudent i Nebraska, USA. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect/Nacel Open Door.


  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  hits